چیلر دستگاهی است که با ایجاد پروسههای ترکیبی ترمودینامیک به تولید سرما و خنک کردن محیط میپردازد. نصب چیلر بهصورت گسترده در ساختمانها و مراکز تجاری، تفریحی، ورزشی و همچنین مشاغل صنعتی برای بهرهمندی از تهویه مطبوع کاربرد بسیاری دارد. پروژه چیلر صنعتی باید با رعایت نکات و موارد ایمنی توسط افراد متخصص و با تجربه اجرا شود. اگر نصب چیلر صنعتی با روش درست و استاندارد انجام نشود، مشکلات بسیاری برای قطعات ایجاد میکند و هزینههای زیادی به همراه دارد. نصب و راه اندازی چیلر توسط کارشناسان متخصص و مجرب در مجموعه هوا تهویه انجام میشود.
نکات ایمنی در راه اندازی چیلر
نصب و راه اندازی چیلر دارای اصول اولیه و نکات مهم ایمنی است که باید تک به تک رعایت شوند عدم پیروری از این نکات ایمنی به غیر از خسارات مالی میتواند باعث خسارات جانی شود پس سعی کنید از این نکات راه اندازی قدم به قدم پیروی کنید.
- اولین و مهمترین گام در نصب و راه اندازی چیلراستفاده از افراد متخصص و مراکز فنی معتبراست که باعث دوام بالا و افزایش طول عمرمفید چیلر شما می شود.
- هنگام رچیلر وظیفه دریافت گرما از محیط و انتقال آن به محیط دیگر را برعهده دارد. در واقع این دستگاه نوعی پمپ انرژی است که محصول خروجی آن آب سرد میباشد، این جریان آب سرد، جهت خنک کردن سیستم سرمایشی در کاربردهای بسیاری مانند منازل، مراکز تجاری و واحدهای مسکونی و… مورد استفاده قرار میگیرد. نصب و راه اندازی چیلر همراه با صفر تا صد اجرای پروژه در مجموعه هوا تهویه با کیفیت بالا انجام میشود.اهاندازی چیلر حتما از وسایل ایمنی استفاده نمایید استفاده دستکش عینک ایمنی برای محافظت از چشمها و کلاه ایمنی حتما استفاده نمایید.
- از علام هشداردهنده برروی نقاط حساس چیلر که باعث آسیب میشود حتما نصب نمایید برای اطلاع رسانی به افراد غیر مطلع تا از آسیب رسانی به آنها جلوگیری شود.
- در مراکز خطرناک وحساس نظیر کوپلینگ پمپ و به طورکلی اجزای چرخنده چیلر از حفاظ استفاده نماید و نصب بودن آنها اطمینان حاصل نماید.
- پس از راه اندازی چیلرحتما از بسته بودن دربهای تابلو برق اطمینان حاصل کنید تا خطرات آن در صورت جرقه زنی احتمالی جلوگیری کنید.
اجزای تشکیل دهنده پروژه چیلر
در ادامه اجزای و تجهیزاتی که در راه اندازی چیلر استفاده میشود را نام میبریم.
کمپرسور
از اجزای اصلی یک چیلر کمپرسور آن است که وظیفه فشرده سازی و انتقال مبرد را برعهده دارد. روش کار یک کمپرسور به این صورت است که گاز مبرد را از حالت کم فشار به پر فشار تبدیل میکند و آن را به کنداسور انتقال میدهد.
کندانسور
کندانسور با دفع حرارت باعث کاهش دما مبرد میشود وآن را از گاز به مایع سرد تبدیل میکند. کندانسورها انواع متنوع و گوناگونی دارند که در شرایط مختلف محیطی مورد استفاده قرار میگیرند. کندانسورها به سه دسته کلی هوایی ، آبی و تبخیری تقسیم میشوند که هر کدام با توجه به نیاز شما وشرایط مورد استفاده قرار میگیرد.
شیر انبساط
یکی از قسمتهای اصلی سیستمهای تهویه مطبوع و چیلرها به شمار میرود. این شیر نقش مهمی در کنترل فشارمبرد دارد، وظیفه اصلی این شیر جریان مبرد پرفشار و داغی که از سمت کنداسور وارد میشود را به سمت اپراتور هدایت وانتقال میدهد و در ضمن باعث کاهش فشار آن نیز میشود. تنظیم بودن شیر انبساط بسیار برروی کارایی سیستم تبرید موثر است.
اواپراتور
اواپراتورها در اصل یک نوع مبدل گرمایی است که حرارت را از یک ماده که معمولا آب است به مبرد منتقل میکند. اما نکته مهم و اساسی این است که از اواپراتورها برای دو کار در چیلر مورد استفاده قرار میگیرند هم برای تبخیره ماده و هم برای خنک سازی ماده.
مخازن آب
وظیفه مخازن آب چیلر کنترل و مدیریت دمای آب است ولی به غیراز انجام این وظیفه تامین آب سرد برای سیستم خنک کننده را نیز برعهده دارد.
کنترلها
کنترلها بخش مهمی از سیستم خنک کننده به شمار میروند و وظیفه نظارت و مدیریت عملکرد چیلر را برعهده دارد. این کنترلها بسیار دربالا رفتن راندمان کاری تاثیر بسیار زیادی دارد وهمچنین باعث افزایش طول عمر مفید سیستم تهویه شما میشود.
برای بهرهمندی از خدمات راه اندازی سیستم چیلر صنعتی میتوانید با شماره تلفن 87700210 تماس حاصل فرمایید و سفارش خود را ثبت کنید.
انواع مدلهای چیلر
اولین اقدام پیش از راه اندازی سیستم چیلر صنعتی، انتخاب مکان مناسب نصب آن است. نوع چیلر در شرایط نصب آن اهمیتی ندارد و برای تمام چیلرها باید محیط نصب درستی با توجه به استاندارد مشخص، انتخاب شود. در طراحی چیلر به موارد زیادی اهمیت داده میشود و برای همین انواع مختلف چیلر داریم که در ادامه به بیان و بررسی آنها میپردازیم.
- چیلر جذبی
- چیلر تراکمی(آب خنک، هواخنک)
- چیلر صنعتی
- مینی چیلر
برای انتخاب پروژه چیلر صنعتی مناسب، توجه به محیط پروژه، نوع کاربری و همچنین میزان بودجه کارفرما اهمیت بسیاری دارد. مثلا چیلری که برای ساختمان و سازمان اداری انتخاب میشود. با نوع چیلر صنعتی و تجاری تفاوت دارد زیرا در ساخت چیلر صنعتی و ساختمانی تفاوتهایی وجود دارد. در ادامه به بررسی مدلهای مختلف چیلر میپردازیم.
چیلر جذبی
چیلر جذبی یا همان Absorption chiller دستگاهی است که طی یک چرخه دائم بهعنوان چرخه جذبی و با استفاده از منبعهای گرمایی چون بخار داغ و یا شعله گاز، آب را سرد میکند و به بخشهای ساختمانی چون هواساز و فن کوئل میفرستد. سرمایشی که از این چیلر دریافت میشود را میتوان برای نگهداری و افزایش کارایی توربین گازی و ژنراتور الکتریکی استفاده کرد.
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی دستگاهی است که برای خنک کاری یک سیال(مایعات و گاز) واسط که عمدتا آب است، سرمای مورد نیاز جهت تهویه در پروسههای مختلف ساختمان اداری، فرایند صنعتی و… را ایجاد میکند. این نوع چیلر دقیقا بر پایه چرخه تبرید کار میکنند و در این چرخه، گاز مبرد از طریق کمپرسور فشرده میگردد و گرمای آن بالا میرود. بعد این گاز گرم، درون کندانسور خنک میشود و گرمای آن به سیالاتی چون آب یا هوا منتقل میگردد.
چیلرهای صنعتی
این چیلر جزء چیلرهای تراکمی به حساب میآید و در صنایع بسیاری با هدف جذب گرما بیش از حد برای خنک سازی و افت دما در فرایند تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد. آب سردی که در راه اندازی چیلر تولید میشود، در کاربریهای زیر کاربرد دارد.
- صنایع تولید دارو
- صنعت ساخت سرامیک
- صنعت چاپ
- صنایع تولید سیمان
مینی چیلر
همانطور که از نام آن مشخص است، مینی چیلر اندازه کوچکتری نسبت به چیلر دارد و گنجایش برودتی آن تا حدودی کمتر از ده تن تبرید است. مینی چیلر تولید آب سرد مصرفی در سیستم تهویه مطبوع را برای ایجاد سرمایش فضاهای مسکونی انجام میدهد. مینی چیلر شرایط کنترل دما به شکل مجزا برای هر واحد و عدم نیاز دائم به تعمیرات را فراهم میکند، این مورد از مزایای مینی چیلر محسوب میشود.
کاربردهای راه اندازی چیلر
چیلرها تجهیزات و دستگاههایی مهم برای ایجاد سرما و برودت در کارخانههای صنعتی، ساختمان اداری و تجاری و.. میباشند. از طریق آب سرد تولید شده درون چیلر میتوان توسط هواساز و فن، محیط داخل ساختمان را خنک کرد. کاربردهای چیلر بهصورت زیر است.
- تهویه مطبوع
- مصارف صنعتی
تهویه مطبوع
چیلر جزء سیستمهای تهویه مطبوع به حساب میآید و طراحی چیلر بهصورتی است که آب سرد خارج شده از چیلر با چرخش درون مبدل دما، هوایی مانند کویل هواساز، جریان هوای خنک مورد نیاز برای سرمایش فضای مسکونی، تجاری و اداری را ایجاد میکند. دمای آب ورودی به کویل با دریافت گرما از هوای محیط مورد نظر، افزایش مییابد و برای سرد شدن تا دمای مجاز تهویه 7 درجه سانتیگراد دوباره به چیلر بر میگردد.
کاربردهای راه اندازی سیستم چیلر در مصارف صنعتی
آب سرد تولید شده از چیلر، در پروسههای صنعتی بسیاری که نیاز به سرمایش، مانند خنک کاری مکانیسمها، ماشین آلات خط تولید دارند، مورد استفاده است. در مصارف صنعتی بسیاری با کاربردهای خنک سازی از پروژه چیلر بهصورت گسترده استفاده میشود.
- صنایع تولید پلاستیک: در پروسه تزریق پلاستیک، ساخت چیلر در جهت خنک کاری قالب است. کنترل دقیق دما به بهتر شدن کیفیت محصولات پلاستیکی و سرعت تولیدات کمک میکند.
- صنعت تولید غذا: در صنایع تولید غذا و نوشیدنی، چیلر جهت حفظ دمای پروسه تولیدی مانند خنک کردن شیر، خمیر و دیگر محصولات غذایی مورد استفاده است.
- صنایع تولید دارو: بسیاری از پروسههای تولید دارو نیازمند کنترل دقیق میباشند. در این نوع فرایندها برای خنک کردن راکتور تولید مواد شیمیایی مورد استفاده است.
- صنایع الکترونیک و برق: در تولید دستگاهها و تجهیزات برقی پیشرفته، حرارت و دمای بالایی ایجاد میشود که نیاز به خنک کاری دقیق دارد.