نحوه نصب و راه اندازی فن کویل

طریقه نصب فن کویل نکات بسیاری دارد که باید در زمان راه اندازی و نصب به ‌آن‌ها توجه شود. ایمنی در اجرای پروژه نصب فن کویل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و لازم است قبل از اقدام به نصب نکات و دستورالعمل‌های ایمنی را مورد ارزیابی قرار دهید.

دستورالعمل‌های ایمنی نصب فن کویل

در زمان نصب دستگاه فن کویل موارد زیر را به درستی رعایت نمایید.

  • نصب دستگاه فن کویل را به افراد متخصص و با تجربه در این زمینه بسپارید و از نصب فن کویل بدون دانش و تخصص کافی بپرهیزید.
  • جهت جلوگیری از احتراق، صدمات و انفجار، دستگاه فن کویل را از مواد آتش‌زا و خطرناک دور نمایید.
  • ولتاژ و همچنین فرکانس برق شبکه را از نظر مطابقت داشتن با فن کویل مورد نظر بررسی نمایید.
  • از نصب شدن کلیدهای محافظتی و قطع اطمینان حاصل کنید.
  • از محکم بودن اتصالات مطمئن شوید.
  • پس از اجرای نصب و راه اندازی فن کویل، دستگاه را تست نمایید.

موارد مهم انتخاب فضای نصب فن کویل

انتخاب محیط و فضای مناسب برای نصب دستگاه فن کویل اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه شود. محیطی را انتخاب کنید که با سیستم‌های لوله‌کشی مطابق باشد و کانال لوله‌کشی در فاصله استاندارد قرار گیرد.

  • محیطی را انتخاب نمایید که در پیرامون آن موانعی برای داخل و یا خارج شدن هوای فن کویل نباشد.
  • بررسی کنید، دیواری که می‌خواهید دستگاه روی آن قرار گیرد صاف باشد. این موضوع موجب می‌شود، کار نصب راحت‌تر و همراه با ایمنی بهتر انجام شود.
  • فن کویل را دور از تابش نور خورشید نصب نمایید.
  • محیط‌های که دارای رطوبت و بخار گرم (بخار روغن) هستند فضاهای مناسبی برای قراردادن نصب دستگاه نمی‌باشد.
  • از نصب کردن دستگاه در شرایط غیر تراز خودداری کنید زیرا تراز نبودن موجب ریختن آب تقطیر شده به بیرون می‌شود.

نصب دستگاه فن کویل

نحوه نصب انواع دستگاه‌های فن کویل (سقفی، زمینی، کانالی، دیواری، کاستی) تفاوت دارد. در ادامه موارد مهم در خصوص نصب و قرارگیری انواع مدل فن کویل را بررسی می‌کنیم.

اصول نصب دستگاه فن کویل مدل دیواری

  1. این مدل فن کویل به‌صورت مستقیم بر روی دیوار نصب می‌گردد بنابراین باید به فاصله دستگاه تا درب و پنجره و همچنین مقاومت دیوار توجه شود. جهت نصب دستگاه فن کویل روی دیوار باید فضای نصب مشخص و سوراخ‌هایی بر روی دیوار ایجاد شود. از طریق پیچ مهره و بست‌های محکم دستگاه روی دیوار قرار می‌گیرد.
  2. بعد از نصب بدنه اتصال‌های آب دستگاه فن کویل را با دقت بالا متصل کرده و اتصالات برقی را مطابق نقشه درون جعبه برق انجام دهید و بعد از اجرای این مرحله درب جعبه برق را ببندید.
  3. در این مرحله کابینت را روی بدنه‌ای که از قبل روی دیوار قرار گرفته است مونتاژ می‌کنیم. بعد از جای‌گذاری کابینت توسط دو پیچ آن را به بدنه اصلی وصل نمایید و از محکم و مقاوم بودن آن مطمئن شوید.

 نصب دستگاه فن کویل سقفی

برای نصب و قرار دادن فن کویل سقفی مدل توکار درون سقف کاذب، باید فضایی را انتخاب کنید که با سیستم لوله‌کشی مطابقت داشته باشد. ابتدا باید مراحل لوله‌کشی کاملا دقیق و براساس استاندارد انجام شود زیرا هر نوع خطایی ممکن است، عملکرد فن کویل را دچار اختلال نماید. همچنین برای اتصال‌های فن کویل و لوله‌ها نیاز به درزگیر است.

لازم است در اجرای این مراحل سطح لوله و شیر آلات را با پروپلین عایق‌بندی نمایید. بعد از اینکه لوله‌ها را نصب کردید باید از نشتی نکردن آن‌ها مطمئن شوید. فن کویل های سقفی در مدل کانالی، روکار و توکار وجود دارد. و طریقه نصب هرکدام از مدل‌ها تا حدودی متفاوت است. عمدتا فن کویل توکار درون سقف کاذب قرار می‌گیرد و مدل‌های دیگر دستگاه مناسب استفاده در ساختمان‌ها با سقف بلند می‌باشند.

اصول نصب و راه اندازی فن کویل زمینی

فن کویل زمینی از پرکاربردترین نوع فن کویل است که مستقیم روی زمین قرار می‌گیرد و بخشی از کف زمین را اشغال می‌کند. بعضی از دستگاه‌های فن کویل زمینی عرض باریک و بعضی از آن‌ها بزرگتر هستند. که با توجه به کارکرد آن‌ها، می‌توان مدل‌ها را انتخاب کرد. مراحل نصب این نوع از فن کویل مشابه مدل دیواری است و باید در زمان نصب به شرایط محیطی از نظر مسیر عبور هوا توجه شود.

هزینه پروژه نصب و راه اندازی فن کویل با توجه به مدل آن متفاوت است. به عنوان مثال فن کویل های کانال دار به دلیل ساختار و نوع طراحی نیاز به کانال کشی دارند و باید هزینه‌های مربوط به کانال کشی به‌صورت مجزا لحاظ شود.